Recept

Bereidingstijd: 15 minutes

Kooktijd/baktijd: 60 minutes

Totale tijd: 2 Uur

Aantal: 6 tot 8 personen

Bereidingswijze

  1. Meng in een kommetje de suiker met koekkruiden, mosterd, rozemarijn, peper, zout en olijfolie tot een papje. Wrijf de fricandeau in met het mengsel en laat het 30 minuten op kamertemperatuur staan. Bind de fricandeau eventueel in met keukentouw om het bij elkaar te houden.
  2. Verwarm boter in een koekenpan en bak de fricandeau rondom aan. Verwarm de oven voor op 150ºC en vet een ovenschaal of braadslede in. Leg het vlees in de ovenschaal en voeg een klein beetje water toe. Plaats een deksel op de schaal en bak het vlees ongeveer een uur in de oven tot het een kerntemperatuur van 58ºC heeft.
  3. Laat het vlees voor je de touwtjes verwijderd 15 minuten rusten onder aluminiumfolie. Snijd het daarna in dunne plakken en serveer.

Ingrediënten

1 kilo Verse GRILLHAM/BEENHAM
2 theelepels bruine suiker
1 theelepel koekkruiden
2 theelepels mosterd
1 tak rozemarijn
1 theelepel olijfolie
boter om in te bakken
1 kopje water
zout en peper

Verder heb je nodig:

Eventueel keukentouw om de fricandeau in model te binden en een kerntemperatuur