Recept

Wat dacht je van een heerlijke varkensrollade met verse bieslook, tijm en basilicum. Het is echt niet moeilijk om een varkensrollade te maken, je hebt er alleen wel wat tijd voor nodig. Maak ik gebruik  van een kernthermometer, waardoor je heel gemakkelijk kunt zien of de rollade al klaar is. Een kernthermometer kun je bijvoorbeeld bij Xenos kopen en is niet duur. 

Dit gerecht is genoeg voor 4 personen

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 170 graden. Breng de varkensrollade op smaak met zout en peper. Smelt de (kruiden)boter in een pan en bak de rollade rondom bruin. Zelf draai ik de rollade rond met behulp van een tang.
Varkensrollade uit de oven
Snijd ondertussen de cherrytomaatjes en sjalotjes/uien in stukken. Doe de cherrytomaatjes en uien in een ovenschaal waar de rollade ook nog bij past. Rits de blaadjes van de takjes tijm. Doe de bieslook, basilicum, tijm en olijfolie in een keukenmachine. Voeg eventueel wat extra olijfolie toe als dat nodig is. Hak het geheel net zolang totdat je een soort pesto hebt.
Varkensrollade uit de oven
Als de rollade rondom mooi bruin is geworden, leg je hem in de ovenschaal met de tomaatjes en ui. Smeer het kruidenmengsel over de rollade. Zelf draai ik de rollade ook nog om, zodat ik het kruidenmengsel over de hele rollade kan smeren.
Varkensrollade uit de oven
Zet de rollade circa 45 minuten in de oven. Ik maak zelf gebruik van een kern thermometer. Als de kern van de rollade ongeveer 70 graden is, is de rollade klaar.
Varkensrollade uit de oven

Ingrediënten

  • 1 varkensrollade a 800-1000 gr
  • verse bieslook
  • verse tijm
  • verse basilicum
  • 2-3 eetlepels olijfolie
  • bakje cherrytomaatjes
  • 3 uien of 4-5 sjalotjes
  • snufje zout en peper
  • 50 gr boter

Verder heb je nodig:

tang, keukenmachine/blender, oven