Recept

Het recept is niet moeilijk, vergt niet veel voorbereiding maar kost wel wat tijd omdat het vlees zo’n 2,5 tot 3 uur moet stoven. Serveer de hachee met gekookte aardappels of aardappelpuree. Met rijst smaakt het trouwens ook erg lekker.

Bereidingswijze

Snijd het vlees in blokjes en snipper het uitje. Breng het vlees op smaak met zout en peper. Smelt het blokje boter in een pan en bak het vlees rondom bruin.
Hachee
Voeg de ui toe en bak 2-3 minuten mee.
Hachee
Voeg daarna de bloem toe, meng door het vlees en de ui en bak ongeveer 1 minuut mee. Vervolgens voeg je de tomatenpuree toe en meng je dit even goed door het vlees.
Hachee
Daarna kun je het water, het bouillonblokje, suiker, tijm en het laurierblaadje toevoegen.
Hachee
Breng aan de kook en laat dit circa 2,5 tot 3 uur zachtjes pruttelen. Zet de deksel schuin op de pan. Na ongeveer 2,5 uur  gebruik ik een aardappelstamper om het vlees “uit elkaar te trekken”. Maar dit hoef je natuurlijk niet te doen. Ik haal de deksel van de pan en laat nog ongeveer een half uurtje het vlees pruttelen totdat je een lekkere dikke saus overhoudt.

Tip: voeg ook eens wat blokjes appel toe.
Hachee
Serveer de hachee met rode kool en aardappels of bijvoorbeeld met rijst.

Ingrediënten

  • 350 gr hacheevlees/runderlappen
  • 1 laurierblaadje
  • zout/peper
  • 2 uien
  • 2 tl tijm
  • blokje roomboter
  • 1-2 el bloem
  • 250 ml water + half bouillonblokje rund
  • 1 tl suiker of schenkstroop
  • 2 tl tomatenpuree

Verder heb je nodig:

Een pan met deksel