Recept

Bereidingswijze

1. Kook de aardappelen met schil (15 minuten). Haal vervolgens de schil er af en snijd ze in dikke plakken. Bak de stukken in olijfolie en doe hier een de helft van de boter bij. Fruit de uien in een andere pan.
2. Vijzel de pepermix en marineer 1 kant van het vlees hiermee. Strooi over de andere kant alleen een beetje zout en peper. Bak de steak aan beide zijden 3 minuten.
3. Voeg de gehakte rozemarijn toe aan de aardappelen en doe hier een klontje boter bij. Voeg vervolgens de gefruite ui aan het mengsel toe. 
4. Verdeel de little gems, de witlof en de gesneden radijsjes over de borden. Voeg hier naar smaak zout en peper, olijfolie, azijn en limoensap aan toe. Garneer met kervel.
5. Haal de biefstuk uit de pan en laat even rusten. Doe in de pan 4 druppels Worcestersaus en voeg de wijn toe, laat de alcohol even verdampen. Voeg dan de slagroom toe en ten slotte een klontje boter. Meng goed door. 
6. Snijd de biefstuk in reepjes en bestrooi met een beetje zout. Verdeel de biefstuk en aardappelen over 4 nieuwe borden en serveer hier de saus overheen. Garneer de aardappelen met kervel.

Ingrediënten

4 keer 180 gram biefstuk
4 Frieslander aardappelen
2 uien, in halve ringen
4 little gems
2 stronken witlof
9 radijsjes, in dunne plakjes
Sap van 1 limoen
100 ml room
50 gram roomboter
50 ml Worcestersaus
150 ml rode wijn
Verse mix peperkorrels (zwart, wit, roze, Cayenne)
Bosje rozemarijn
Bosje kervel
Zout
Olijfolie
Azijn

Verder heb je nodig:

Grote braadpan