Recept

Spareribs met Jack Daniel’s barbecuesaus

VOORBEREIDEN

Vraag de slager of hij vast het vliesje van de spareribs wil verwijderen of doe dat zelf. Het vliesje vind je aan de achterkant (de ‘holle’ kant) van de spareribs.

Doe alle ingrediënten voor de dry rub bij elkaar in een kommetje en schep dit even door. Wrijf de spareribs aan alle kanten goed in met de dry rub.

Smeer de spareribs vervolgens aan alle zijden in met de barbecuesaus. Leg de spareribs in een braadslee of diep bord en dek deze af met aluminiumfolie. Laat de spareribs minimaal 4 uur marineren.

BEREIDEN

Verwarm de oven voor op 120 °C.

Leg de spareribs op een met bakpapier bekleedde bakplaat en bak ze in het midden van oven ongeveer 1½ uur.

Verwarm de oven naar 180 °C en bak de spareribs nogmaals 30 minuten tot ze aan de buitenkant mooi donker gekleurd zijn en het vlees makkelijk van de ribbetjes af te trekken is.

TIP

Deze spareribs zijn ook heerlijk op de barbecue! Leg de spareribs 20 minuten op de barbecue nadat ze 1½ uur in de oven zijn voorgegaard.

Ingrediënten

  • 1 kg spareribs
  • 200 g Jack Daniel’s barbecuesaus
  • voor de dry rub
  • 2 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
  • 2 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 eetlepel paprikapoeder

Verder heb je nodig:

Aluminiumfolie, bakpapier een oven

Reageren