Recept

We hebben deze keer een heerlijk Italiaans gerecht gekozen wat met onze kophaas gemaakt kan worden: Tagliatelle met Kophaas! Makkelijk te bereiden en snel klaar, eet smakelijk!

Bereidingswijze

Snipper de ui en knoflook. Fruit deze aan in een pan met een beetje olie of boter. Voeg de champignons in plakjes en de courgette in blokjes toe en bak mee tot ze wat geslonken zijn.
 
Bak in een aparte pan de kophaas rondom aan op hoog vuur in een beetje boter. Zet het vuur lager en bak nog ca. 12. Haal het vlees daarna uit de pan en wikkel in een stuk aluminiumfolie en laat rusten.
 
Smelt 30 gr boter in een pan en voeg de bloem toe zodat er een roux ontstaat. Bak deze 2 minuutjes. Giet beetje bij beetje de bouillon er bij en roer met een garde glad. Voeg als laatste de room toe. Laat de saus iets indikken. Kook ondertussen ook de pasta gaar. Voeg de pasta en de gebakken groenten bij de saus en schep alles goed door elkaar. Serveer de tagliatelle met roomsaus met de kophaas in plakjes gesneden.

Ingrediënten

500 gr champignons
4 stukken kophaas (ca. 500 gr)
250 gr verse tagliatelle
1 ui
1 teen knoflook
1 courgette
250 ml room
300 ml groentebouillon
40 gr bloem
30 gr boter
Peper en zout
Peterselie

Verder heb je nodig:

2 pannen

aluminiumfolie